Det internationale køkken

Let kylling/ananas salat

Hvis du synes at du spiser for meget usundt mad, eller hvis du ikke føler du har tid og overskud til at give dig i kast med at lave det helt vilde i køkkenet til hverdag, så bør du overveje at lave en god salat. Sådan en er nemlig let at lave, og man kan jo lave en stor portion så man har nok til 2-3 dage. Salater er også gode at have med som tilbehør til andet mad, så man får et flottere bord, og man spiser også sundere. Her kommer en god opskrift på en let salat med kylling og ananas.

 

Ingredienser:

300 g kyllingebryst skåret i tern

1 spsk. olivenolie

salt, peber

1 hjertesalat

200 g rødkål

1 appelsin

½ ananas

3 spsk. solsikkekerner

2 spsk. tidselolie eller vindruekerneolie

2 spsk. citronsaft

salt, peber

evt. basilikum til pynt

Tilbehør groft brød

Sådan gør du:

Steg kyllingetern gyldne og gennemstegte i olie på en pande. Krydr med salt og peber.

Del salaten i mindre stykker, snit rødkålen, skræl appelsinen, og skær den i skiver. Bland det på et fad, og fordel kyllingen over.

Skær skallen af ananassen, og skær ananaskødet i tern. Fordel ananasternene over salaten.

Dryp olie og citronsaft over, og krydr med salt og peber. Rist solsikkefrøene på en tør pande, og drys em over salaten. Pynt evt. med basilikum.

Skriv et svar