Inspiration

Brændende kærlighed: En god efterårsret

Efteråret står for døren, og det betyder køligere dage og mørkere aftener.  Det i sig selv indbyder til mad med gods i – noget som ligger en god bund i maven og mætter i lang tid. Og det er her den skønne klassiker, Brændende kærlighed, melder sit indpas.

En kærlighedsret til dine unger

Det er en ret, som aldrig går af mode.Jeg husker tydeligt, hvordan det var et af hverdagens højdepunkter, når min mor serverede denne kærlighedsret for os unger. Retten er så enkel, men kombinationen med den salte smag af bacon, de bløde løg og  kartoffelmosen er helt fantastisk.

Du kan lave retten for næsten ingen penge- og så er det med garanti noget, som ungerne også er vilde med.

På denne side kan du finde opskriften på en klassisk brændende kærlighed og inspiration til andre opskrifter, som egner sig godt til det begyndende efterår.

Du kan også se opskriften på den Brændende kærlighed nedenfor.

Er du en af dem, som har lavet brændende kærlighed mange gange, og som godt kunne tænke sig inspiration til at lave retten på en ny måde, kan jeg anbefale denne side.
Her bruges de samme klassiske råvarer men med endnu flere grøntsager i.

Klassisk brændende kærlighed (fra Familiejournalen)

(4 pers.)

  • 1 kg bagekartofler
  • 2 dl mælk
  • 15 g smør
  • Salt og peber
  • 3 løg
  • 250 g bacon el. røget flæsk
  • 1 madæble

Tilbehør til brændende kærlighed
Hakket persille, rødbeder

Fremgangsmåde 

Skræl kartoflerne, del dem et par gange og kog dem møre i usaltet vand. Salt i kogevandet kan gøre mosen sej. Pil løgene og skær dem i skiver. Skær baconen i tern. Steg baconternene gyldne og sprøde på en stor pande. Hæld det afsmeltede fedt fra og hold det varmt. Steg løgene møre ved mellemvarme i lidt af det afsmeltede fedt. Skær æblet i små tern og steg dem med de sidste par min. Lun mælken. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Rør mælk og smør i og smag mosen til med salt og peber. Anret mosen i et bjerg og hæld bacon/æbletern og løg over, eller gør det mere syndigt og lav et krater i midten, hæld det afsmeltede fedt i den brændende kærlighed og hæld til sidst bacon/æble og løg over.
Server brændende kærlighed!

Tip: Halvdelen eller ¼ af kartoflerne kan byttes ud med selleri eller glaskål. I stedet for rødbeder kan ”kærligheden” serveres med en sprød salat som denne:

8 skiver syltede rødbeder
2 julesalater
1-2 spsk. rødbedeeddike

Skær rødbederne i strimler og salaten i tynde skiver. Bland rødbeder, julesalat og rødbedeeddike.

 

 

Billede: mealmakeovermoms